Day 1: Going back to the winter in Iceland

Donderdag 21 maart

Om 6u gaan de ogen open, een uur voor wekkertijd. Vol spanning kan ik niet meer slapen en begin dan maar met nog een aantal huishoudelijke klusjes. Om 7u staat Tom op en drinken een koffie vooraleer we ons omkleden en de koffers inladen in de auto. Deze reis rijden we zelf naar de luchthaven. Het maakt het allemaal een beetje meer op het gemak en om 8u05 zitten we in de auto op weg naar de luchthaven. Hier en daar is er wel een beetje file en wegwerkzaamheden. Om 9u30 rijden we de parking P2 binnen van de luchthaven. Al snel staan we aan de check-in van WOW Air. Er staat geen volk en na slechts twee minuten, liggen onze koffers klaar om wederom mee te reizen in het vliegtuig. 

Maar blijkbaar is er een staking van de verkeersleiders in heel het land. Het personeel vertelt ons dat we ons hierin niet druk moeten maken, dat ons vliegtuig zeker zal vertrekken. We wandelen verder naar de veiligheidscontrole en ook dit verloopt zonder te veel problemen. Hoewel ik eerst een lichte paniekaanval kreeg, bij het niet meer vinden van mijn paspoort. Gelukkig was mijn paspoort niet al te lang spoorloos of ik mocht het nog gaan uitleggen in IJsland… 😏 

Ons vliegtuig zou bij gate A49 staan, maar we zien op het vertrekbord dat er een wijziging is naar de A53. Eveneens staan bijna alle vliegtuigen met een vertraging op het vertrekbord of infobord van de vliegtuigen. Bij ons geen vertraging, dus dit wil zeggen dat we stipt op tijd in het vliegtuig zitten. Om 11u10 zitten we in het vliegtuig met een massa beenruimte. Eerste keer dat het vliegtuig eens niet overboekt is, in tegenstelling tot onze reizen naar Amerika. 


Helaas mogen we niet vertrekken, omwille van de staking van de verkeersleiders. Hierdoor is het wachten tot 12u20, vooraleer we mogen vertrekken vanuit onze gate. Hierna stijgen, vliegen en landen we zonder problemen in Keflavik. 

Het was de eerste keer dat we met WOW Air hebben gevlogen en heb er tot nu toe geen spijt van. Zeer vriendelijk personeel en een mooie vlucht. De vertraging is natuurlijk de fout van de verkeersleiders. Uit het vliegtuig moeten we enkel nog onze koffers ophalen. Na een zestal minuten te wachten, zijn beide koffers in ons handbereik. We wandelen naar de Airport Information voor de shuttle van MyCar. Het is 15u16 en om 15u20 zou er iemand met een bordje van MyCar tevoorschijn moeten komen. Dit is niet het geval, dus bellen we even naar het contactnummer. Blijkbaar is de persoon al weg, maar komt hij ons binnen 10 minuten ophalen. 

Rond 15u40 zitten we in de shuttle naar MyCar Rental. Alle papieren worden ingevuld en al snel krijgen we de sleutel van onze wagen. Het is een witte Toyota RAV 4x4 met talrijke snufjes en uitstekende USB-aansluiting. Een foto van de auto volgt later nog. Na alle knopjes uit te proberen, rijden we door naar onze eerste stop, Reykjavik. 


We parkeren de wagen op een gratis grote parking en wandelen stevig door naar de Hallgrimskirkja. Je ziet de top al van ver uitsteken want met zijn 74,5 meter is dit IJslands hoogste kerkgebouw. Helaas is de kerk niet op foto te verkrijgen, zonder andere mensen op de foto. 


Hierna wandelen we nog een stukje door naar toch wel een mooi stukje kunst, The Sun Voyager. Wederom is het even wachten om een foto zonder mensen te kunnen vastleggen. Op de achtergrond zien we de berg Esja. 

 

Het is inmiddels al na 18u en moeten nog kleine boodschappen gaan doen voor de volgende dag. Om 18u30 zijn we terug aan de parking en rijden naar de supermarkt. Helaas is deze net gesloten en moeten we naar de supermarkt, die ik had opgeschreven. Hoewel ik vrees, dat we er niet meer op tijd gaan geraken. Het is net 19u en de winkel is dicht. Gelukkig is er aan de overkant nog een supermarkt open tot 20u. We kopen een kleinigheid (grote koffiekoek en zak chips) en rijden met sneeuw en zon de landschappen verder in. 


Om 20u10 arriveren we aan ons hotel, maar restaurant is reeds dicht om 20u. We hebben beiden honger en rijden nog even tot Borgarnes. Het advies van de hoteleigenaar was om te gaan eten bij hun IJslandse Hard Rock Café. Hier scoren we een zeer lekkere warme maaltijd en krijg ik nog een compliment over mijn haarkleur. 


Rond 21u50 arriveren we terug in onze hotelkamer. Het is goed aan het sneeuwen en geven voor deze nacht veel bewolking. Noorderlicht zal deze nacht nog niet tevoorschijn komen. Ik typ de blog en na een zeer lange dag, gaan we slapen.


Morgen gaan we een hele dag op verkenning in de Snaefellsnes Peninsula. 

Weer: zon, sneeuw, koud, 1 - 3 °C.

Reacties

  1. Wat een ruimte in dat vliegtuig😯 en dit is geen business class?
    De openingsuren zijn zo te horen zeer Europees, jammer en irritant. Maar zo te zien hebben jullie toch lekker gegeten! Mooie fotos, kan niet wachten tot meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet vergeten zus om volgende week sneeuw mee te pakken oke?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten